ESIINTYMISKALENTERI  I  REFERENSSIT  I  YHTEYSTIEDOT  
 
 
 

 

ARTISTIT JA YHTYEET
PLAY, GIRLS
HELENA PLATHÁN
ABSOLUTE GIRLS
JORMA UOTINEN & TRIO AVEC
ALLEGROS
VAIHTOEHTOISET ARTISTIKOKOONPANOT
ABSOLUTE GIRLS &
TAIKURI NOORA KARMA
ABSOLUTE GIRLS &
ANNIKA MYLLÄRI
PLAY, GIRLS &
MARION MELNIK
PLAY, GIRLS &
PETRI IKKELÄ
PLAY, GIRLS &
ANGELIKA KLAS
PLAY, GIRLS &
VIINIMESTARI PÄIVI PARKKOLA
PLAY, GIRLS &
JAANA PUUPPONEN
HELENA PLATHÁN - Sello
PETRI IKKELÄ - Bandoneon, Concertina
HELENA PLATHÁN - Sello
NOORA KARMA - Magic
MUUT ESIINTYJÄT
 
 
 
 
Yhteistyökumppani:
HÄÄSUUNNITTELUA - PARONE DESIGN
 
 
 
 
 


1. Rudolf Sleezynski - Wien, du Standt meiner Träume
san. Rudolf Sleezynski, sov. Franz Sadek

2. Heinrich Strecker - Drunt`in der Lobau
sov. Georg Enders

3. Johannes Brahms - Hungarin Dance Nr. 5
sov. L. Weninger

4. Giuseppe Becce - Scene Passionnee
sov. Aksel Jelagin

5. Jacob Gade - Jealousy
sov. Peter Wilson

6. Theo Mackeben - Nur nicht aus Liebe weinen
san. R.Siura, sov. Walter Borehert & R. Kranck

7. Jules Massenet - Thais Meditation
sov. Seppo Korhonen

8. Dihmar Riofe - Hör mein Lieb, Violetta

9. Pedro de Punta - Täysikuu
sov. Arthur Fuhrmann

10. Camille Saint-Saens - Samson et Delila
sov. Seppo Korhonen

11. Paul Abraham - Ich hab einen Mann, der mich liebt
sov. Nico Dostal

 

Play, Girls - Time to Time CD
sisältää taitavasti esitettyjä, tunnettuja klassikoita:
mustasukkaisuutta, täysikuu, unkarilaisia tansseja jne.

Ohjelmisto, joka on kuultavissa CD-levyllämme, on ainutlaatuinen. Olen perinyt sen (kahden sukupolven takaa) sellisti-isältäni Jouko Paavolalta, joka on toiminut sello-opettajanani. Tätä materiaalia ei enää kaikilta osin ole mahdollista saada. Isäni soitti nuoruudessani tätä ohjelmistoa muun työn ohella Oulun Seurahuoneella Pauli Kaijasen soittaessa pianoa. Pauli Kaijanen toimi johtajana Westerlundin musiikkiliikkeessä, jossa hänellä oli mahdollisuus hankkia ohjelmistoa (nuotteja) suoraan Euroopasta. Salonkimusiikin soittaminen kuului tuolloin lähes jokaisen muusikon ohjelmistoon. Salonkimusiikin perinteet ulottuvat aina 1800-luvun alkupuolelle asti, jolloin sitä soitettiin viihdemusiikkina. Tätä perinnettä jatkan edelleen.

Opiskellessani Sibelius-Akatemiassa solistisella osastolla, opintoihini kuului myös kamarimusiikin opiskelu. Perustin trion yhdessä muusikkoystävieni kanssa ja aloimme soittaa muun klassisen ohjelmiston ohella myös tätä unohdettua musiikkilajia. Aikaa myöten esiintymisemme lisääntyivät. Oli tv-esiintymisiä, kiertueita, esiintymisiä mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa ulkomaita myöten. Tätä on jatkunut näihin päiviin asti.

“Kaunista musiikkia kuunnella ja katsella”, näin on soittoamme kuvattu. Esteettisen ilmeemme olemme luoneet muotisuunnittelija Jukka Rintalan avulla.
Pitkällinen haave levyttämisestä on nyt toteutunut. Trion nykyinen kokoonpano upeine muusikkoineen on tehnyt levytyksen mahdolliseksi. Sopivan tiimin löytyminen on ollut jo kokemuksena opettava ja arvokas. Levyn toteutuksen aikana äänitysalan ammattilaisten Suikki Jääskän ja Heikki Pohdon kanssa käydyt keskustelut ovat olleet arvokkaita. Muusikko Heikki Pohto on ollut erityisen arvokas tuki.

Pitkä yhteistyö viulisti Liisa Makkosen, sekä pianisti Joanna Bromannin kanssa on luonut äänitykselle mahdollisimman autenttisen pohjan. Toimiva yhteissoitto ei ole itsestään selvää, vaan vaatii pitkän yhteistyön ja luottamukseelisen ilmapiirin, jossa jokainen saa kasvaa omaksi persoonakseen. Annan erityiskiitokset viulisti Liisa Makkoselle ja pianisti Joanna Bromannille.Tässä musiikkilajissa trio toimii solistisena elementtinä ja kolmeen kappaleeseen lisäväriä tuo sopraano Marion Melnik. Kappaleet on äänitetty yhtenäisinä ottoina. Näin saimme tunnelman säilymään tulkinnoissamme mahdollisimman ehjänä ja siksi äänitteemme on lähes elävä esitys.

Salonkimusiikki musiikkityylinä edustaa ajatonta musiikkia. Jokainen kuulija voi löytää siitä jotain tuttua ja tunnettua. Parhaimmillaan sen kokee hetkessä. Musiikki on kestänyt ajasta aikaan ihmisten ajatuksissa ja mielissä.

Helena Plathán

Levytilaukset ja lisätietoa: info@helenaplathan.fi
tai puhelimitse 041 526 8463